Lenja štrudla sa jabukama za post

07/12/2019
"Raskoš na tanjiru - štrudla od jabuka, koja se priprema veoma lako i idealan je desert za vreme posta"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano429
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • jabuke - 500 g, očišćene
  • kruške - 500 g, očišćene
  • orasi - 3 šake
  • cimet - 1 kašičica
  • suva smesa
  • integralno brašno - 1 šolja
  • griz - 1 šolja (kukuruzni ili pšenični)
  • kukuruzno brašno - 1/2 šolje
  • brašno šećer - 1 šolje
  • soda - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • nerafinisano suncokretovo ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo i očistimo jabuke i kruške - ukupno treba da bude očišćeno 1 kg. Izrenamo i pomešamo sa orasima i cimetom.

U posebnoj posudi pomešamo suve sastojke - integralno brašno, griz (kukuruzni ili pšenični - po želji), kukurzno brašno, braon šećer, kristal šećer, sodu i vanilu.

Ako radimo sa kukuruznim grizom bude malo hrskavo, a sa pšeničnim malo mekše, u oba slučaja je odlično! Okrugao pleh namažemo nerafinisanim suncokretovim uljem i pospemo sa malo brašna.

Posipamo sa 1/3 suve smese po dnu pleha, odozgo rasporedimo voćnu smesu... i tako ređamo još 2 puta - red suve smese, red nadeva, red suve smese, red nadeva.

Na kraju poslednji red nadeva posipamo lagano sa 1-2 šake suve smese odozgo, koje smo ostavili za poslednji deo smese. Prelivamo simbolično nerafinisanim uljem, po sredini i ivicama. Pečemo na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju - oko 35-40 minuta.

Dok je još topla, štrudlu pokrivamo da se ne suši.

Odgovara za put, pošto je izdržljiv i ne menja se. Po želji možemo servirati posut šećerom u prahu.

Fantastično jednostavna i ukusna lenja štrudla sa jabukama i kruškama - jjesenji raskoš za post i ne samo!

Veoma ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar