Način pripreme
Pošto svinjski kotleti nisu najmasniji deo svinje, potrebno je da se dobro marinuju da bi bili krti.
Stavljamo u pleh, namazan maslinovim uljem, posipamo biberom, šećerom, kuminom, još maslinovog ulja i majčinom dušicom. Pokrivamo lukom, isečenim na tanak polumesec i izrendamo jedan sočan paradajz.
Sve to prelivamo vinom, ako je moguće kvalitetnim.
Pokrivamo streč folijom i ostavljamo u frižideru na 1 dan.
Marinirane kotlete vadimo na sobnoj temperaturi 30-40 minuta.
Rernu ugrevamo dok 200 stepeni i stavljamo unutra tako kako je, sa marinadom, može samo da sipamo malo maslinovo ulje i so. U principu so volim da stavljam na kraju da ne izlaze sokovi iz mesa, zato i ne dodajem marinadu.
Pečemo na ovoj temperaturi 15 minuta posle smanjujemo na 180 stepeni još 35 minuta. Ako su vaši kotleti tanji, redukujte vreme da ne isušite.
Gotove svinjeske kotlete su prijatne tamnoroze boje, ali unutra su belji. Neverovatno aromatični i ukusni.
Servirajte sa svežom salatom ili krompirom i uživajte do mile volje.
Prijatno!