Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Pečeni svinjski kotleti iz rerne

Pečeni svinjski kotleti iz rerne

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Pečeni svinjski kotleti iz rerne
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Današnja lekcija za gladnike je na temu Kako da pripremimo savršene kotlete iz rerne - pozvani ste da se pridružite"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotelti - 4 komada, 1, 5 cm debljine
  • crveno vino - 300 ml
  • paradajz - 1 komad, sočan, zreo
  • luk - 1/2 glavice
  • biber - 1 kašičica ili po ukusu
  • kumin - 2 kašičice ili po ukusu, u zrnu
  • majčina dušica - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - oko 5 - 6 supenih kašika
  • smeđi šećer - 1 - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pošto svinjski kotleti nisu najmasniji deo svinje, potrebno je da se dobro marinuju da bi bili krti.

Stavljamo u pleh, namazan maslinovim uljem, posipamo biberom, šećerom, kuminom, još maslinovog ulja i majčinom dušicom. Pokrivamo lukom, isečenim na tanak polumesec i izrendamo jedan sočan paradajz.

Sve to prelivamo vinom, ako je moguće kvalitetnim.

Pokrivamo streč folijom i ostavljamo u frižideru na 1 dan.

Marinirane kotlete vadimo na sobnoj temperaturi 30-40 minuta.

Rernu ugrevamo dok 200 stepeni i stavljamo unutra tako kako je, sa marinadom, može samo da sipamo malo maslinovo ulje i so. U principu so volim da stavljam na kraju da ne izlaze sokovi iz mesa, zato i ne dodajem marinadu.

Pečemo na ovoj temperaturi 15 minuta posle smanjujemo na 180 stepeni još 35 minuta. Ako su vaši kotleti tanji, redukujte vreme da ne isušite.

Gotove svinjeske kotlete su prijatne tamnoroze boje, ali unutra su belji. Neverovatno aromatični i ukusni.

Servirajte sa svežom salatom ili krompirom i uživajte do mile volje.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: