Način pripreme
Rerna 200 stepeni;
Pljosnata tepsija, prekrivena papirom za pečenje.
Unapred odmrznuto lisnato testo se otpakuje. Blago se razvije po dužini.
U posudi se pomeša polovina šećera i cimeta. Testo se u potpunosti pospe. Sa strane se oštrim nožem raseku trakice, koje će se zatim uplesti preko nadeva od jabuka.
Jabuke se ogule i izrendaju na rende Mandolina. Dobija se jedna velika posuda fino usitnjenih jabuka.
U njih se doda suvo grožđe, izrendana kora 1 limuna i ručno izdrobljeni orasi. Namerno ih ne menjem, jer želim da se dobro osete celi orašasti plodovi.
Tačno na sredinu, tamo gde nije razrezano testo, već je celo parče, se sipa cela količina tanko isečenih komadića jabuke sa suvim grožđem, orasima, korom limuna. Rasporedi se.
Pospe se ostalim delom šećera. Ako se proceni da nije dovoljno, doda se još malo šećera.
Trakice se upletu, formira se rolat. Rolat od lisnatog testa se premaže belancem.
Rolat sa cimetom se pospe braon šećerom.
Peče se u zagrejanoj rerni da se dobije lepa zlatkasta boja.
Gotov rolat od lisnatog testa sa cimetom i jabukama se potpuno ohladi i pospe se sa malo šećera u prahu.