bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća Čorba»Teleća čorba sa krompirom i šargarepom

Teleća čorba sa krompirom i šargarepom

Teleća čorba sa krompirom i šargarepom
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 9
15/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
"I od kuvane teletine nije loše, ali ako želite da probate nešto zaista ukusno, probajte ovu teleću čorbu sa krompirom i šargarepom"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 300 - 350 g od buta na primer
  • luk - 1 srednja glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 2 komada, srednji
  • celer - 2 struka, sa listovima
  • paradajz - 1 komad, zreo
  • mladi luk - 1 struk, zeleni deo ili nekoliko strukova sremuša
  • ulje - 5 supenih kašika
  • so - po ukusu
  • peršun - 1 - 2 supene kašike, sveže iseckan ili suv
  • bujon - 1.5 litar goveđi ili od povrća
  • žumanca - 2 komada, za zapršku po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, beli luk, paradajz i celer očistite, operite i sameljite u blenderu ili secku sa odgovarajućom funkcijom.

Stavite da se proprži sa malo soli u ugrejanom ulju.

Teleće meso secite na kockice i dodajte u mleveno povrće. Pržite dok ne promeni boju.

Krompir i šargarepu očistite, oljuštite i isecite na koamde, dodajte u sve preostalo na vatri i nakon minut sipajte bujon - vreo. Ja koristim bujon od povrća, a nekad samo vodu da čorba ne bude teška.

Ostavite da se krčka sa malo otvorenim poklopcem na tihoj/umerenoj vatri dok meso ne bude gotovo skroz - 50 minuta, 1 sat. Ako je potrebno dodajte bujon ili vodu, ali uvek vrelu.

Čorbu začinite peršunom, još sili i biber po želji.

Možete zapržiti teleću čorbu sa dva žumanca, ali i od samog krompira je bujon dovoljno gust i u principu zaprška nije potrebna toliko.

Teleću čorbu sa krompirom i šargarepom servirajte toplu i pospite sitno iseckanim mladim ili finim sremušom za mirisom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: