Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Keftedakija - teleće ćuftice na grčki način

Keftedakija - teleće ćuftice na grčki način

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Keftedakija - teleće ćuftice na grčki način
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
19/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
"A i ime mu je tako - meraklijsko, nema rasprave da su ovo savršene teleće ćuftice"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • tikvice - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 2 supene kašike
  • aleva paprika - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • peršun
  • nana
  • so
  • brašno
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mleveno meso.

Izrendajte tikvice na sitno rende. Posolite i ostavite 10 minuta.

U mleveno meso dodajte tikvice, odeđene od vode, jedno jaje, dve supene kašike prezle, iseckani luk i čenove belog luka.

Začinite prstohvatom bibera i aleve paprike, prstohvatom peršuna i nanu. Promešajte dobro sa sastojcima.

Stavite u porudu u frižider na sat vremena.

U tiganju ugrejte suncokretovo ulje. Od mlevenog mesa napravite ćuftice, uvaljajte ih u brašno i spljeskajte malo.

Pržite teleće ćuftice. Izvadite ih na salvetu da se ocedi višak masti.

Servirajte ćuftice Keftedakija tople sa posudom mlečne salate tzatziki.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: