Način pripreme
Natopite želatin u hladnoj vodi.
U šerpu sipajte sveže mleko i pavlaku. Zasladite sa dve kašike šećera. Ako volite slađe možete da stavite tri, ali po mom mišljenju dobro uzrele japanske jabuke su dovoljno slatke i nema potrebe za više šećera.
Zagrejte tečnost, pazeći da ne provri. Čim površina počne da se puši sklonite posudu sa ringle.
Stavite omekšali želatin i mešajte energično dok se ne rastvori.
Dodajte pire od japanskih jabuka i procedite kroz cediljku.
Sipajte tečnost u odgovarajuće čaše. Kada se panakota ohladi prebacite čaše u frižider da se stegne želatin.
Pre nego što servirate panakotu sa japanskom jabukom, potopite čaše na kratko u toploj vodi i okrenite u tanjir.
Prelijte pireom od japanske jabuke i servirajte odmah!
Nek vam je slatko uz ovaj veoma ukusan desert sa najosunčanijim jesenjim voćem!