Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa japanskom jabukom

Panakota sa japanskom jabukom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Panakota sa japanskom jabukom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4sa Videom
26/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
"Volimo panakotu - desert koji te vodi u Raj, evo zašto smo probali i sa japanskom jabukom - ispalo je sjajno, uživajte"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 200 ml
  • sveže mleko - 150 ml
  • japanske jabuke - 300 g, pire od dobro uzrelih
  • želatin - 8 g
  • šećer - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite želatin u hladnoj vodi.

U šerpu sipajte sveže mleko i pavlaku. Zasladite sa dve kašike šećera. Ako volite slađe možete da stavite tri, ali po mom mišljenju dobro uzrele japanske jabuke su dovoljno slatke i nema potrebe za više šećera.

Zagrejte tečnost, pazeći da ne provri. Čim površina počne da se puši sklonite posudu sa ringle.

Stavite omekšali želatin i mešajte energično dok se ne rastvori.

Dodajte pire od japanskih jabuka i procedite kroz cediljku.

Sipajte tečnost u odgovarajuće čaše. Kada se panakota ohladi prebacite čaše u frižider da se stegne želatin.

Pre nego što servirate panakotu sa japanskom jabukom, potopite čaše na kratko u toploj vodi i okrenite u tanjir.

Prelijte pireom od japanske jabuke i servirajte odmah!

Nek vam je slatko uz ovaj veoma ukusan desert sa najosunčanijim jesenjim voćem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: