Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Seoska štrudla sa salom

Seoska štrudla sa salom

Korisnik#243428Korisnik#243428
Šegrt
10912938044
Seoska štrudla sa salom
Fotografije: Anonymous
1 / 3
20/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
15
"Ima li išta ukusnije od domaće štrudle po starinskom receptu?"

Potrebni sastojci

  • salo - 500 g
  • brašno - 2 kašike
  • jaja - 5 kom
  • limun - 1 kom
  • kvasac - 1 kocka
  • mleko - 200 ml
  • brašno - 600 - 700 g
  • jabuke - 1 kg
  • šećer - 250 g
  • orasi - 250 g, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Salo podeliti u 2 dela. U prvi deo staviti 2 kašike brašna i umutiti.

U drugi deo staviti 4 jaja i 1 žumance, narendati koru i nacediti sok 1 limuna. Dodati i mleko i kockicu kvasca i sve dobro promešati i sjediniti.

Dobijenu smesu zamesiti sa 600-700 gr brašna (da se dobije glatko testo).

Testo rasklagijati i premazati sa trećinom sala (onim koji smo pomešali sa brašnom). Saviti u rolat.

Sad taj rolat rasklagijati i ponoviti postupak još 2 puta.

Na kraju testo podeliti na 3 dela i ostaviti da odstoji 15 min.

Jabuke očistiti i narendati pa propržiti sa šećerom i dodati mlevene orahe.

Sve 3 loptice testa raslagijati na pravougaonike, pa na sredinu staviti deo jabuka, pa saviti rolat.

Peći štrudle oko pola sata na 250 stepeni C u plehu obloženim pek papirom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: