Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Krostata sa marmeladom od plavih šljiva i džemom od dunja

Krostata sa marmeladom od plavih šljiva i džemom od dunja

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k128
Krostata sa marmeladom od plavih šljiva i džemom od dunja
Fotografije: Diana Kostova
2 / 5
31/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Specijalno za sve koji padaju na sočne kolače - raskošna krostata ne sa jednom već sa dve vrste slatka"

Potrebni sastojci

  • brašno - 270 g
  • maslac - 120 g
  • jaje - 1 komad
  • žumance - 1 komad
  • šećer - 100 g
  • marmelada od šljiva - 100 g
  • džem od dunja - 100 g
  • so - prstohvat
  • kora limuna
  • vanila - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli i kašičicom praška za pecivo.

Dodajte mu jedno jaje, jedno žumance, 100 g šećera i na parčiće isečen hladan maslac. Aromatizujte narendanom korom jednog limuna i jednom kesicom vanile.

Zamesite meko maslac testo. Izmešano testo stavite u frižider na jedan sat.

Od ohlađenog tesdta otkinite malo parče. Preostalo razvijte na parčetu papira za pečenje.

Prebacite ga u izduženu posudu za pečenje prečnika 28/18 cm. Oformite visoke ivice.

Od izdvojenog testa napravite fitilj. Njime razdvojte testo na 6 sektora.

U svaki sektor (kutiju) sipajte marmeladu od šljiva i džem od dunja.

Trudite se da ih ređate po boji da kolač izgleda lepše.

Pecite krostatu na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Nakon pečenja prebacite krostatu sa marmeladom od plavih šljiva i džema od dunja na rešetku i pospite po krajevima šećerom u prahu.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Ukusna krostata.
04.01.2020 21:59