Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Čokoladne krofne

Čokoladne krofne

VecaVeca
Šef kuhinje
7083952k3279
Čokoladne krofne
Fotografije: Veca
7 / 8
31/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Recept je proveren, a što se dekoracije tiče - ostavljamo vašoj mašti na volju"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 350 g
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 3 kašike
  • suvi kvasac - 1/2 kesice
  • jaja - 1 komad
  • mleko - 150 ml
  • margarin - 50 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • Za dekoraciju
  • čokolada za kuvanje - 100 g, tamna
  • bela čokolada - 100 g
  • keks - po potrebi
  • kokos - po potrebi
  • kinder čokolada - po potrebi
  • krem bananice - po potrebi
  • Za premazivanje krofni (pre pečenja)
  • margarin - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema testa: U dublju posudu usuti 300 g brašna, dodati mlako mleko, otopljen i ohlađen margarin, šećer, vanilin šećer, posoliti. Dodati razmućeno jaje, kvasac i umuriti spiralnim nastavkom za mikser.

Zatim, smesu izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i, dodajući preostalih 50 g brašna, zamesiti testo.

Testo oklagijom razviti u veliki krug. Okruglom modlom (ili čašom) vaditi krofne.

Na svakoj krofni, manjom modlom (ili čepom od flaše), vaditi krugove. Krofne ređati u pleh obložen pek-papirom, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da idstoje 30 minuta. Premazati ih otopljenim margarinom.

Krofne peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

Gotove krofne izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se ohlade.

Obe čokolade (zasebno) otopiti na pari.

Prohlađene krofne umakati u čokoladu i dekorisati po želji - možete silikonskom četkicom do pola premazati tamnom čokoladom, a drugu polovinu belom čokoladom.

Ostaviti da se čokolada sregne, pa poslužiti.

Napomena: Krofne sam, uz pomoć naše ćerkice, dekorisala mlevenim keksom, rendanom kinder čokoladom, seckanim krem bananicama i kokosom. Vi možete dekorisati šarenim mrvicama, topingom-po želji.

Ispecite i one male krofne ili ih ispržite (ja sam ih pržila) i pospite šećerom u prahu i eto vama još jedne poslastice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: