bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Božićne svinjske šnicle sa karamelizovanim lukom

Božićne svinjske šnicle sa karamelizovanim lukom

Božićne svinjske šnicle sa karamelizovanim lukom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
17/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
"Nisu prosto šnicle, nego šnicle sa karamelizovanim lukom - pravi užitak za čula"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 1 kg od vrata, bez kostiju
  • so - po ukusu
  • biber
  • čubar
  • kumin - 1 - 2 prstohvata
  • crveni luk - 1 glavica
  • za marinadu
  • sos vorčester - 3 supene kašike
  • belo vino - 120 ml
  • med - 1 supena kašika
  • so
  • origano - 1 supena kašika
  • žalfija - 5 listova
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • za prilog
  • pečurke - 1 tegla, konzervisane
  • crveni luk - 2 velike glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle od vrata su prethodno isečene, oko 1, 5 cm debljine.

Poređamo ih u plitak pleh i začinimo solju, biberom, čubrom i prstohvatom-dva kumina.

Luk isečemo na tanke kriške i rasporedimo preko svinjetine.

Za pripremu marinade za svinjetinu ugrevamo tiganj u nekoliko kašika maslinovog ulja. U njega stavljamo listiće žalfije koje će obogatiti masnoću mirisima. Ostavljamo maslinovo ulje da se ohladi i procedimo ga. U njega dodajemo i sos vorčester. Začinimo sa još malo bibera i suvog origana.

Ovim sastojcima namažemo svinjsko meso. Dobro utrljamo da upiju mirise. Dobro porkivamo folijom i ostavljamo u frižideru.

Dobro je da se marinuju 24 sata.

Pečemo svinjske šnicle šnicle u ugrejanom gril tiganju zajedno sa crvenim lukom.

Gotove šnicle stavljamo u vatrostalnu činuju i poklapamo da ostanu sočne i tople do serviranja.

Pečurke začinimo solju i biberom.

Crveni luk isečemo na krugove debljine oko 0, 5 mm. Začinimo takođe solju i biberom.

Pečemo zajedno sa pečurkama i preostalom aromatičnom mašću iz šnicli.

Božićne svinjske šnicle sa karamelizovanim lukom garniramo sa krompir salatom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: