Palačinke sa limunom i makom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Palačinke sa limunom i makom
22/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno95 min.
Porcije8
"Neverovatne domaće palačinke da ih obavezno podelite sa svojim bližnjima"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 600 ml
  • brašno - 300 g
  • mak - 125 g
  • šećer - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • limun - 1 komad
  • soda - 1/2 kašičice
  • maslac - 100 g
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Seme maka se preliva vrelom vodom, pokriva se prozračnom domaćinskom folijom i ostavlja se 30 minuta. Kora limuna se narenda, sok se iscedi.

Jaja se umute, dodaje se 400 ml mleka i smesa se ponovo muti. Brašno se maša sa solju i sodom. Brašno se dodaje u mlečnu smesu i umuti se dobro.

U testo se dodaje kora limuna, sok od limuna i pola istopljenog maslaca. Mak se procedi kroz sito i istuca se u avanu zajedno sa šećerom. Dodaje se u testo i ostavlja se 20 minuta na toplom.

Dodaje se preostalo mleko. Prže se palačinke u tiganju koji se maže uljem. Palačinke se serviraju vruće pro čemu se prelivaju istopljenim maslacem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: