bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Rolatići»Teleći rolati sa nadevom i sosom od pečuraka

Teleći rolati sa nadevom i sosom od pečuraka

Teleći rolati sa nadevom i sosom od pečuraka
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 2
23/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
"Za praznik ili specijalni povod na trpezi treba da se nalaze teleći rolati sa sosom od pečuraka, serviranih sa omiljenim pićem"

Potrebni sastojci

  • nadev
  • pečurke - 200 g ili vrganji ili miks oba
  • belo vino - 50 ml
  • kačkavalj - 4 kriške, emental ili drugi
  • luk - 1/2 glavice
  • indisjki kari - 1/2 kašičice, kvalitetan
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • za mleveno meso
  • muskatni oraščić - 2 - 3 prstohvata
  • so
  • biber
  • peršun - 2 supene kašike
  • luk - 1/2 glavice
  • SOS OD PEČURAKA
  • vrganji - 15 g, sušeni
  • pečurke - 300 g
  • maslac - 2 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
  • biber
  • so po ukusu
  • kari - 1/2 kašičice, kvalitetan, indijski
  • belo vino - 180 ml
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Predstavljamo vam jedan moj recept za rolate - veoma ukusan. Preporučujem da sami sameljete meso.

Teleće mleveno meso pomešajte sa začinima, sitno iseckanim lukom i peršunom. Dobro promešamo mleveno meso ostavite pola sata da upije mirise.

Pripremite nadev:

Isecite pečurke na ivice, a luk sitno. Dinstajte u tiganju sa malo kravljeg maslaca. Dodajte vino da glazirajte pečurke i luk. Kuvajte dok vino ne ispari. Ostavite smesu da se ohladi. Namazanim rukama napravite mleveno meso, prvo spljeskajte na šniclu. Stavite jednu krišku kačkavalja i nadev od pečuraka.

Yatvorite rolate u oblik slanog rolata, količina je 4. Poređajte teleće rolate u pleh i stavite u rernu, na dno sipajte 50 ml vina i pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta ili dok ne primetite da počinje da dobija lepu boju.

Dok se roalti peku, pripremite sos od pečuraka. Isecite sveže pečurke na ivice.

Izmrvite suve vrganje na komade i u maloj posudi pomešajte sa vodom. Ostavite pečurke da se natope na 15 minuta. Ocedite potopljene pečurke, sačuvajte tečnost. Ako nemate sušene pečurke, preskočite ovaj korak!

U maloj šerpi rastopite maslac na umerenoj vatri. Dodajte sveže pečurke i sitno iseckani luk i propržite. Nakon oko pet minuta dodajte brašno, so, biber i indijski kari i dobro promešajte.

Dodajte belo vino, potopljene pečurke i tečnost i kuvajte 5 do 7 minuta dok sos ne postane dovoljno gust i dok ne počnu da izlaze mehurići.

Kada se teleći rolati ispeku dodajte sos iz pečenje u aromatični sos od pečuraka.

Servirajte ukusne teleće rolate sa nadevom i sosom od pečuraka isečenih preko sosa od pečuka.

Prijatna priprema!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: