Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Krambl sa jabukama, kruškama i džemom od kajsija

Krambl sa jabukama, kruškama i džemom od kajsija

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404277843105
Krambl sa jabukama, kruškama i džemom od kajsija2 / 2
16/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Ne pravimo pitanje da li ćete nas poslužiti kafom ili čajem, ako uz to ide i ovaj krambl"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • maslac - 200 g
  • šećer - 180 g
  • so - 1/2 kašičice
  • jaja - 2 kom.
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • limun - 1 kom.
  • brašno - 400 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za fil
  • džem od kajsija - 50 g
  • šećer - 80 g
  • maslac - 30 g
  • jabuke - 6 kom.
  • kruške - 6 kom.
  • cimet - 1 kašika
  • za crumble
  • brašno - 150 g
  • šećer - 100 g
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu sipati prosejano brašno, prašak za pecivo, dodati so, šećer, narendani koru limuna i naseckan hladan maslac, pa sve sjediniti (ručno ili mikserom).

Dodati jaja i ekstrakt vanile, pa sjediniti (ne mešati previše).

Zaviti u plastičnu foliju i zamrznuti na 1 sat.

Fil:

Jabuke i kruške naseckati na kockice (možete , ali i ne morate da ljuštite). Maslac otopiti u tiganju, dodati jabuke i kruške, šećer, džem od kajsija, cimet i sok limuna, pa kuvati na tihoj vatri desetak minuta.

Testo za koru razviti na 0.5 cm, pa obložiti njome kalup (sa stranicama koje mogu da se odvajaju, koji je obložen pek papirom). Testo izbockati viljuškom. Naneti fil od jabuka i krušaka.

Crumble:

U dublju posudu staviti maslac, naseckan na kockice, dodati brašno i šećer, pa sjediniti rukama. Dodati kašiku, dve vode, pa sjediniti. Staviti u zamrzivač na 10 minuta.

Posuti crumble preko fila.

Peći 40 minuta na 180 stepeni C.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: