Rižoto sa tikvicama i krem sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
23/01/2020
"Ne dajemo tanjir sa ukusnim rižotom, da znate "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano154
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zapržimo iseckan beli luk u malo masnoće (ulje ili maslinovo ulje).

Tikvice isečene na kocke dodajemo u tiganj i zapržimo dok ne postanu zlataste.

Dodajemo pirinač i mešamo. Dodajemo vino i nastavljamo da mešamo.

Nakon što skoro ispari počinjemo da dolivamo bujon u malim porcijama, pri čemu dodajemo tečnost samo nakon što prethodna ispari.

Odnos pirinča i tečnosti je oko 1:3. Malo pre nego što je pirinač gotov dodajemo začine.

Sklanjamo sa ringle i serviramo rižoto sa svežim peršunom i jednom kašikom krem sira odozgo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar