Pileći vratovi pečeni u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
557
888
24/01/2020
"Možda ne posežete za njima svaki put, kad ih vidite u prodavnici, ali nakon ovog recepta za pileće vratove vrlo verovatno je da ćete promeniti svoje mišljenje o njima"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano143
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći vratovi - 500 g
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • kumin - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice, krupna, sušena
  • origano - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Vratovi se potope u hladnu vodu i ostavljaju se dvadesetak minuta na hladnom.

Stavljaju se u šerpu sa vodom, dok ne provri, prva voda se prospe, dobro se operu i stavljaju se ponovo u novu vodu da se kuvaju dok ne budu gotovi, pri čemu se pena sklanja rešetkastom kašikom.

Kada se skuvaju, poređaju se u posudu za pečenje, posipaju se preostalim sastojicma, promešaju se dobro i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Mogiu da se ispeku i na roštilju ili grilu, ali tada treba da se poveća količina masnoće za pečene pileće vratove.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar