Način pripreme
Začinite pileće šnicle solju i mlevenim biberom. Isecite viršlu po dužini na 4 komada. Na svaku šniclu stavite po četvrtinu viršle i uvijte u rolat. Učvrstite čačkalicom za zube.
Očistite orahe, sameljite ih krupnije u blenderu. Pomešajte mlevene orahe sa brašnom i prstohvatom soli. Umutite žicom jaje.
Uvaljajte svaki rolat u mlevene orahe, nakon toga u umućeno jaje i ponovo u smesu od oraha. Pržite rolate u ugrejanom ulju. Izvadite ih na ubrus da se ocedi višak masti. Možete servirati sa krompir ili zelenom salatom ili drugom po izboru.
Ja sam izabrala da napravim sos, koji često pripremam uz pileće šnicle. U tiganj stavite gorgonzolu, sipajte sveže mleko i pečurke, dinstane sa malo maslaca.
Mešajte sos dok se ne zgusne. Prilikom serviranja stavite 1-2 supene kašike od sosa na tanjir, odozgo stavite isečene roalte i prelijte preostalim sosom.