Način pripreme
Kora je odlična, baš za tortu prečnika 26 cm.
Mutimo mikserom jaja i šećer. Dodajemo kiselo mleko, kuvanu kafu, vanilu i ulje. Mutimo još malo i na kraju sipamo brašno, prosejano sa praškom za pecivo.
Sipamo u delovima, do potrebne gustine. U kalup prečnika 26 cm, na papir sipamo testo. I pečemo u ugrejnoj rerni na 170 stepeni oko 50 minuta, da štapić izađe suv. I ivadimo da se ohladi naša kora za tortu.
Pomešamo sa toplim svežim mlekom sa šećerom i mutimo dok se ne rastopi, na kraju dodajemo 1 kašičicu esencije od pomorandže. Pripremamo krem za torte, ugrevamo sveže mleko sa šećerom, dodajemo rastvoren puding od vanile sa malo vode i sipamo u tople mleko.
Kuvajte na tihoj vatri da se zugsne, mešajte žicom da ne zagori. Skinite krem, prebacite u posudu, dodjate maslac da se rastopi. Pokrijte folijom, ostavite na hladnom mestu.
Umutite tečnu pavlaku sa tečnom čokoladom na krem, dodajte kiselu pavlaku. Pomešajte puding sa kremom od pavlake i sastavite tortu.
Koru poravnajte reckastim nožem odozgo, isecčke jedite, podelite na tri jednake kore. U kalup poređajte koru, prelive lagano uz pomoć kašik, krem, kora, sirup i na kraju krem.
Ostavljamo tortu od pavlake da se stegne u frižideru. Skidamo obruč, ivice posipamo mlevenim lešnicima. U posudu sa toplom vodom stavljamo paket glazure da omekša 10 minuta. Vadimo paket iz tople vode i osušimo.
Odsečemo pod uglom i sa njim prelivamo tortu i namažemo četkom. Brzo se steže, radite brzo. Na traku papira za pečenje, četkom od rastopljene glazure oblikujte tri jelkice i odozgo pospote zvezdicama.
Kad se stegnu, sa njima ukrasite tortu i popsite belim kokosovim brašnom! Servirjate našu božićnu tortu sa pavlakom i pudingom za praznik. Sočna i veoma ukusna! Srećan Božić!