bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Riba»Pečena Riba»Rolnice od brancina sa nadevom od povrća

Rolnice od brancina sa nadevom od povrća

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Rolnice od brancina sa nadevom od povrća
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 10
02/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
"Riblje rolnice od brancina sa sjajnim nadevom od povrća - jelo koje zasužuje našu visoku ocenu"

Potrebni sastojci

  • brancin - 3 cela komada, očišćeni fileti sa kožom, 400 g
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so - 3 prstohvata
  • biber - 3 prstohvata ili po ukusu
  • peršun - sušen, za posipanje (ili estragon)
  • Nadev od povrća
  • tikvice - 180 - 200 g, očišćene, sa kožom
  • paradajz - 1 komad
  • zelene paprike - 50 g
  • crvene paprike - 50 g
  • luk - 100 - 110 g (1/2 glavice)
  • beli luk - 1 veliki čen
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • maslinovo ulje - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite filete od celih brancina, operite i osušite, nakon toga natrljajte solju i biberom.

Za nadev od povrće isecite luk na krupni, beli luk i paprike i dinstajte pod poklopcem u maslinovom ulju na slaboj do umerenoj vatri 10 minuta ili dok dobro ne omekšaju.

Dodajte tikvice i paradajz, so i šećer i kuvajte još 20 minuta uz često mešanje.

Uključite rernu da se zagreje do 200 stepeni.

Stavite riblje filete na ravnu površinu kožom nadole. U centar svakog stavite po dve pune kašike povrća i uvijte riblje rolnice.

Prebacite pažljivo rolnice od brancina u posudu za pečenje podmazanu sa dve kašike maslinovog ulja, možete da stavite odozdo i papir za pečenje da budete sigurni da se kožica neće zalepiti. Pospite preostalim maslinovim uljem i sušenim začinima - peršunom, estragonom ili drugim vašim omiljenim.

Pecite dok meso ne izgubi prozračni odsjaj - oko 15 minuta i servirajte ribu toplu.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: