Bezglutenski pileći frikase

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Bezglutenski pileći frikase
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
02/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije3
"Raskoš u tanjiru - ovo su jedine reči koje smo uspeli da nađemo za bezglutenski pileći frikase, koji su naše oči videle"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite polovinu pileta u porcije. Stavite meso u šerpu i sipajte oko litar i po vode.

Dodajte glavicu luka, šargarepu i struk celera isečene na krupno. Stavite da provri i skidajte penu rešetkastom kašikom. Posolite i skuvajte dok meso ne omekša.

U drugu šerpu sipajte šolju maslinovog ulja. Dodajte pirinčano brašno i odmah sipajte kutlaču bujona.

Mešajte energični žičanom mutilicom dok se smesa ne homogenizuje. Sipajte bujon do željene gusstine i dodajte meso. Možete da ga odvojite od kostiju.

Kuvajte frikase oko 10 minuta mešajući često i ako je neophodno dolijte bujon.

Umutite jedno žumance sa 3 kašike kiselog mleka. Sipajte zapršku u kipući frikase.

Ostavite da provri i sklonite sa ringle. Začinite sa nekoliko kapi soka od limuna. Pri serviranju pospite prstohvatom bibera.

Bezglutenski pileći frikase postaje mnogo ukusan zbog meke i nežne konzistencije i lako se usvaja.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: