bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Kobasice»Domaća Kobasica»Domaća kobasica od divljači

Domaća kobasica od divljači

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k1k2k
Domaća kobasica od divljači
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 2
07/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Ukupno
90 min.
"Dajemo vam recept za domaću kobasicu od divljači i više nemate opravdanje za nedostatak mezetluka uz piće"

Potrebni sastojci

  • meso srne - 40% mlevenog mesa /ili od jelena /
  • meso od divlje svinje - 40% mlevenog mesa
  • slanina - 20% mlevena
  • Za 1 kg mlevenog mesa
  • so - 21 g
  • biber - 5 g, mleven
  • čubar - 3 g, mrvljen
  • kumin - 3 g, melven
  • muškatni oraščić - 1 g, rendan
  • šećer - 10 g
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • ljuta tucana paprika - 1 kašičica (po želji)
  • svinjsko crevo - 1, 5 metar
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso od divljači i slaninu umesite veoma dobro zajedno sa solju, šećerom i začinima.

Ostavite da odstoji na hladnom mestu 10-12 sati.

Ručnom ili električnom mašinom za kobasice napunite creva, a kobasice vezujte na dužinu od oko 35-40 cm.

Izbušite creva iglom na više mesta, kako bi izašao vazduh.

Da li ćete kobasice praviti u obliku potkovice ili štapa, svejedno je. Uradite kako vam se više sviđa.

Kada su kobasice gotove, vežite ih dobro i ostavite na hladnom i provetrenom mestu bez utisaja direktne sunčeve svetlosti.

Prvih 10 dana je dobro da domaće kobasice od divljači svakog dana presujete oklagijom ili flašom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: