Letnja musaka sa patlidžanom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
17/02/2020
"Letnju musaku sa patlidžanom bismo pravili i tokom zime, jer je toliko ukusna da nam se ne čeka "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano133
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svo povrće na male parčiće. Stavite ih u veliki tiganj sa šoljom maslinovog ulja.

Začinite solju, biberom i prstohvatom sitno isečenog peršuna. Poklopite posudu i dinstajte povrće dok ne omekša.

Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi.

U posudu sipajte sveže mleko, stavite jaje i brašno. Mutite dok ne postane homogeno.

Sipajte dobijenu smesu u povrće i mešajte. Postavite posudu za pečenje prečnika 20 cm papirom za pečenje.

Sipajte smesu i zaravnajte. Musaku sa patlidžanom pospite narendanom mocarelom i parmezanom.

Pecite musaku od povrća na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 20 minuta.

Servirajte letnju musaku sa patlidžanom toplu!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar