Pečena piletina sa topljenim sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
18/02/2020
"Pečeno pileće meso sa topljenim sirom - servirajte sa osemhom i ljubavlju za još bolji ukus "
Priprema10 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno160 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano165
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 2, 5 kg, od bataka
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • beli luk - 4 čena
  • topljeni sir - 200 g
  • so
  • ulje - 2 kašike, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Spremaju se pileće šnice od bataka. Ako su sa kožom, ona se odstranjuje (po želji).

U posudi za pečenje se posipaju solju i raspoređuju se ravnomerno, mažu se dobro rukama.

Kiseli krastavčići se iseku na sitne kockice.

Beli luk se oljušti i iseče na kriške. Topljeni sir se takođe iseče na kriške.

U vatrostalu posudu počinje da se ređa red šnicli, red kiselih krastavčića, belog luka i topljenog sira.

Ponovo red sira, red kiselih krastavčića, beli luk i topljeni sir.

Tako ređajte dok se ne potroše sastojci, a skroz odozgo završite pilećim šniclama i sa malo topljenog sira.

Dodaje se ulje (može da se preskoči, ako ostavite kožu šniclama) i oko 1 šolja vode. Poklapa se poklopcem i stavlja se da se peče oko 2 i po sata.

Na svakih 50 minuta se menja mesto šniclama, da mogu sve da se izdinstaju i zapeku, a već pri prvoj zameni se slanja poklopac vatrostalne posude.

Dobija se veoma ukusna i sočna pečena piletina sa topljenim sirom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar