bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pečeno Povrće»Povrće dinstano u rerni

Povrće dinstano u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Povrće dinstano u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
19/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema12 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno102 min.
Porcije3
"Koliko je malo potrebno, da se hranimo zdrabo i ukusno - jednostavno izdinstajte omiljeno povrće, a posle ga gurnite u rernu i gotovo"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada, srednji
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • boranija - oko 120 g, sveža
  • patlidžan - 1 komad, mali/srednji
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1/2 glavice
  • paprika - 1 komad, zelena (može i 1 crvena)
  • maslinovo ulje - 5 - 6 kašika
  • so - 1 kašika, ravna, ili po ukusu
  • majčina dušica - 1 kašika, ušena
  • biber - 1 kašičica ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite, operite i isecite svo povrće na krupne parčiće. U posudi pomešajte maslinovo ulje, začine i so.

2. Prebacite u vatrostalnu posudu sa poklopcem i sipajte malo vode, samo na dno, a ne da ih prekriva.

3. Stavite poklopac i gurnite u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 30-40 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na 180 stepeni i ostavite da dinstaju još sat.

Proveravajte pečeno povrće s vremena na vreme da li je gotovo, vreme mnogo zavisi od toga kakve ste parčiće isekli i koliko je debeo sloj povrća.

4. Servirajte dinstano povrće toplo i uživajte u jednom zdravijem, ali izuzetno ukusnom jelu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: