bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Paradajza»Čorba od paradajza sa kinoom

Čorba od paradajza sa kinoom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Čorba od paradajza sa kinoom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
20/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
"Ako vam se jede nešto laganije, ali istovremeno ukusno - čorba od paradajza sa kinoom je idealno rešenje za vas"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 450 g, dobro uzreo
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • celer - 1 parčence od korena
  • kinoa - oko 85 g do 100
  • bujon - 1 litar, od povrća
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašike
  • peršun - 2 - 3 kašike, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz se oljušti i iseče na parčiće. Luk i beli luk se iseckaju na sitno, a celer se narenda.

U šerpi se zagreva maslinovo ulje i u njemu se zaprže luk i beli luk, dodaje se celer, a nakon toga i paradajz. Posoli se i sve se meša 8-10 minuta na umerenoj vatri.

Sipa se bujon i ostavlja se da vri 15 minuta pod poklopcem, nakon togačorba se pasira da bude savršeno glatka.

U tom trenutku može da se sipa još bujona ili vode, da se postigne vaša željena gustina.

Kinoa se opere i stavlja se u sve ostalo, kuva se još 10 minuta ili dok zrnca ne nabubre i gotova je.

Čorba od paradajza se začinjava sa još soli po želji biberom po ukusu.

Čorba od paradajza sa kinoom se servira vruća i neposredno pre serviranja se posipa sveže iseckanim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: