Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Kiseo kupus sa suvom slaninicom (rebarcima)

Kiseo kupus sa suvom slaninicom (rebarcima)

VecaVeca
Šef kuhinje
7123982k3349
Kiseo kupus sa suvom slaninicom (rebarcima)
Fotografije: Veca
1 / 3
13/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Kiseo kupus sa slaninicom - idealno jelo za ručak u zimskim danima"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 veća glavica
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • lovorov list - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • svinjska mast - po potrebi
  • začini - po ukusu (so, biber i suvi začin)
  • voda - po potrebi
  • suva slaninica - 300 g (rebarca)
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanoj masti upržiti sitno seckan crni luk. Dodati iseckan kupus, posuti alevom paprikom, izmešati, dodati lovorov list i začiniti po ukusu (posoliti, pobiberiti i umešati suvi začin).

Sipati vodu (koliko da ogrezne) i dinstati oko pola sata. Zatim, polovinu smese izručiti u vatrostalnu posudu (ili pleh, pekač), rasporediti iseckana suva rebarca (ili slaninicu), prekriti ostatkom kupusa.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Pred kraj pečenja dodati sitno seckan beli luk, izmešati i kratko zapeći (desetak minuta).

Gotovo jelo izvaditi iz rerne.

Suvu slaninicu (ili rebarca) staviti preko kupusa i poslužiti.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: