Kiseli kupus sa suvom slaninicomom(rebarcima)

VecaVeca
Početnik
266
80
24
3
13/02/2020
"Kiseli kupus sa slaninicom - idealno jelo za ručak u zimskim danima "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 veća glavica
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • lovorov list - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • svinjska mast - po potrebi
  • začini - po ukusu (so, biber i suvi začin)
  • voda - po potrebi
  • suva slaninica - 300 g (rebarca)
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanoj masti upržiti sitno seckan crni luk. Dodati iseckan kupus, posuti alevom paprikom, izmešati, dodati lovorov list i začiniti po ukusu (posoliti, pobiberiti i umešati suvi začin).

Sipati vodu (koliko da ogrezne) i dinstati oko pola sata. Zatim, polovinu smese izručiti u vatrostalnu posudu (ili pleh, pekač), rasporediti iseckana suva rebarca (ili slaninicu), prekriti ostatkom kupusa.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Pred kraj pečenja dodati sitno seckan beli luk, izmešati i kratko zapeći (desetak minuta).

Gotovo jelo izvaditi iz rerne.

Suvu slaninicu (ili rebarca) staviti preko kupusa i poslužiti.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar