bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hlepčići»Mali integralni hlepčići

Mali integralni hlepčići

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Mali integralni hlepčići
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
25/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
"Umesto hleba - uksuni integralni hlepčići koji se spremaju toliko lako"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 200 g
  • belo brašno - 200 g + za posipanje radne površine i hlepčića
  • voda - 220 ml
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • kvasac - 30 g, živ
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove male integralne hlepčiće koristimo i belo brašno, da postanu vazdušastiji. Veća količina kvasca se takođe stavlja za ovu svrhu, a masnoća je 60 ml, da postanu nežni, sa tanjom hrskavom koricom, koja će ih učiniti neodoljivim.

Brašna se pomešaju u posudi sa solju. Sipa im se kvasac rastvoren u mlakoj vodi. Sipa se maslinovo ulje ili ulje i zamesi se glatko, elastično i nelepljivo testo na nabrašnjenu površinu. Od trenuta kada prestane da vam se lepi mesi se dva minuta.

Oblikuje se 8 jednakih okruglih hlepčića. Posipaju se belim brašnom i stavljaju na malom rastojanju u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje.

Male pogače narastaju 1 sat ili dok ne udvostruče svoju zapreminu - to će zavisiti od temperature u prostoriji.

Mali integralni hlepčići se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni 20-25 minuta ili dok ne dobiju blagu preplanulost.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: