Domaći jogurt sladoled sa kajsijama

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
01/03/2020
"Oterajte lako letnju vrućinu pomoću aromatičnog domaćeg jogurt sladoleda, koji se ne plaši toplote "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 4 - 5 kašika, punih (gusto, kremasto)
  • kajsije - 4 komada, velike
  • šećer - 4 kašike
  • menta - listovi za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite kajsije od koštica, operite i isecite na parčiće. U njih sipajte gusto kiselo mleko i šećer.

2. Pasirajte u glatku i vazdušastu homogenu smesu. Možete to da uradite i u blenderu.

3. Gotovu jogurt smesu zatvorite dobro u kutiju ili posudu pokrivenu streč folijom. Stavite u frižider i vadite na 30-60 minuta da umutite ponovo - ja to radim žičanom mutilicom. Ako ipak imate mašinu za sladoled, korisitite nju.

4. Kada se sladoled dovoljno stvrdnuo, rasporedite ga u posudice ili čaše i servirajte sa ukrasom od svežih listova mente.

U slučaju da niste uspeli da promešate jogurt sladoled često prema uputstvu, ne brinite se. Pre serviranja ga ostavite da se opusti na sobnoj temperaturi i posle umutite ručnim mikserom da bude gladak i kremast.

Sjajan svež i letnji desert za letnje dane i večeri!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar