Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Pamuk hlepčić bez kore

Pamuk hlepčić bez kore

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Pamuk hlepčić bez kore
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
06/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Topi se kao pamuk, ali baš kao pamuk i nema koricu - jedite i neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g, sa visokim sadržajem glutena
  • voda - 150 ml
  • kvasac - 10 g, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Rastvorite kvasac sa prstohvatom šećera u mlakoj vodi. Promešajte i ostavite da nadođe.

2. Proseje brašno u kvasac i zamesite meko i glatko testo. U procesu mešenja dodajte i so.

3. Oblikujte cilingričan duguljasti hlepčić i stavite u pravougaoni kalup za kolač zapremine 1 l, prethodno namazan uljem ili maslinovim uljem.

4. Obložite kalup papirom za pečenje ili aluminijuskom folijom i ostavite da nadođe i popuni kalup.

5. Ovaj hleb se priprema na pari, to je njegova tajna da bi bio mek i da nema koru.

Najbolje da imate uređaj za kuvanje na pari, u koji može da stane posuda za hleb. Ako nemate, možete da napravite nešto sa velikom šerpom sa vodom, na koju možete da stavite sito ili veliku cediljku istog prečnika i dovoljno duboku da bi mogao da stane kalup za hleb. Stavite je zajedno sa folijom ili papirom koji će da pokrije odozgo i poklopite poklopcem.

6. Pamuk hleb kuvajte na pari 45 minuta, nakon toga skinite sa ringle i ostavite nekoliko minuta. Izvadite iz kalupa i ostavite na rešetku da se ohladi.

Osim što je na ovaj način hleb mekan i ukusan, on izgleda aktraktivno sa mlečno-belom bojom i nema tvrdu koru. Idealna je za malu decu, ili ljude koji imaju problem sa zubima, koji teško zvaću tvrdu koru od hleba.

Odgovara za sendviče i tost.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: