Puding od pomorandže

09/03/2020
"Puding od pomorandže - pravi dragulj na stolu "
Priprema10 min.
Kuvanje110 min.
Ukupno120 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sok od pomorandže - 300 ml
  • kora od pomorandže - od 1 citrusa, narandžasti deo
  • šećer - 200 g
  • toping - 2 - 3 supene kašike, karamela
  • sveže mleko - 400 - 450 ml
  • jaja - 4 komada, velika
  • mafini - 2 komada ili 2 kriške kolača, milibrota, starog hleba
* merne jedinice

Način pripreme

1. Šećer i kora od pomorandže se samelju u nutri buletu ili mlinu za kafu. Na taj način se aroma citrusa savršeno rasprostranjuje.

2. Jaja se mute dok ne postanu tečna, ali ne kao pena. u njih se sipa mleko, sok od pomorandže i aromatični šećer. Sve se dobro umuti.

3. Na dno kalupa za puding se sipa karamel toping. Može da se spremi i domaći karamel od 2-3 supene kašike šećera i nekoliko kapljica vode.

4. Odozgo se mafini nemarno iskidaju na krupno i rasporede se po površini, i preko njih se sipa tečna smesa.

5. Puding se kuva na pari na veoma niskoj temperaturi, na 120 stepeni otprilike sat i po vremena. Ako je još tečan, temperatura se malo pojača (do 130-140 stepeni) i pečenje se nastavlja dok se puding ne stegne. To se otkriva tako što se kalup klati i treba blago da se trese.

6. Puding od pomorandže se ostavlja da se ohladi u tepsiji sa vodom i posle se stavlja u frižider na 3-4 sata do 1 noć.

7. Da bi se okrenuo na poslužavnik, navlaženim nožem se prelazi po krajevima, što će olakšati proces i neće narušiti celost i lep oblik deserta.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar