Šarska pljeskavica

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Početnik
2k299k23
Šarska pljeskavica
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
12/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Takvu šarsku pljeskavicu niste probali"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso sipajte u posudu, dodajte sitno seckani crni luk i naseckani sveži peršun.

Dodajte kumin, so po ukusu i uz kašiku maslinovog ulja i vode umesite mleveno meso. Ostavite ga na hladnom mestu 1 sat, a zatim ga podelite na 4 ili 6 lopti.

Svaku loptu pritisnite rukama da napravite okrugli disk (pljeskavicu), odozgo stavite kačkavalj isečen na tanke listiće ili ga narendajte i drugom lopticom preklopite odozgo, pritisnite ponovo i oblikujte veliku pljeskavicu.

Na isti način oblikujte i ostale lopte.

Ugrejte roštilj, premažite ga sa malo masnoće i pecite pljeskavice sa obe strane do prijatne boje.

Poslužite šarsku pljeskavicu sa zelenom salatom, paradajzom ili prženim krompirom.

Veoma je ukusno, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: