Keks torta Garaš

Keks torta Garaš
Fotografije: Anika Voit
1 / 2
12/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
"Jednostavan recept za domaću tortu Garaš sa keksom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Na tihoj vatri (ili pari) rastopite maslac i 200 g čokolade.

Dodajte sveže mleko i promešajte smesu dok ne dobijete homogenu smesu. Ostavite posudu sa strane.

U drugoj posudi izmrvite keks rukama.

Pomešajte ih sa čokoladnom smesom.

Dodajte orahe, prethodno ispečene u plehu ili na suvom tiganju.

Dobro promešajte sve sastojke. Dobijena smes je i kora za našu keks tortu Garaš.

Sipajte koru u odgovarajući pleh (najbolje sa dnom koje se skida). Pritisnite dobro i stavite u frižider da se stegne.

Preostalu čokoladu (100 g) rastopite na pari. Smesom prelijte dobro ohlađenu keks tortu.

Nakon toga stavite u frižider na jednu noć keks tortu sa čokoladom. Za to vreme torta će da se stegne dovoljno i biće gotova za serviranje.

Jedan jednostavan recept za tortu Garaš.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: