bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Rolatići»Teleće rolnice sa boranijom i krompir pireom

Teleće rolnice sa boranijom i krompir pireom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Teleće rolnice sa boranijom i krompir pireom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
16/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
"Nije samo jelo, već pravo umetničko deli koje oduševljava izgledom, aromom i ukusom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite boraniju i kuvajte je u posoljenoj vodi dok ne omekša. Procedite i ostavite sa strane.

Teleće šnicle začinite solju i biberom. Uzmite svežanj boranije i stavite ga na početak svake šnicle. Svaku šniclu uvijte u čvrst rolat i probodite čačkalicom da se ne odvije pri kuvanju.

Pospite rolate brašnom i uvaljajte ih dobro. U odgovarajuću šerpu ili duboki tiganj sipajte šolju maslinovog ulja. Stavite oljuštene čenove belog luka i pospite rolnice brašnom. Zapržite ih sa svih strana.

Sipajte belo vino, sačekajte nekoliko minuta da ispari alkohol i sipajte bujon od povrća.

Pokrijte posudu poklopcem i kuvajte rolnice 15-20 minuta.

Oljuštite i isecite na kocke krompir. Stavite ga u šerpu, pokrijte vodom (oko 2 prsta iznad nivoa krompira), posolite i skuvaje dok ne omekša.

Procedite i izgnječite presom za krompir pire. Stavite grudvu maslaca u topli pire i nekoliko kašika svežeg mleka. Promešajte pire dobro. Ne korisitite mikser, sa njim pire postaje gnjecav.

Skuvajte šargarepe dok ne omekšaju u blago posoljenoj vodi. Isecite ih na trake.

U odgovarajućem tanjiru napravite ružice od pira, stavite preko njega teleće rolnice, a sa strane preostalu boraniju i šargarepe. Prelijte sve sosom od dinstanja rolnica.

Servirajte teleće rolnice sa boranijom i krompir pireom odmah!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: