bonapeti.rs»Recepti»Pite»Vazdušna pita

Vazdušna pita

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Vazdušna pita
Fotografije: Iivinka
1 / 4
25/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
"Mi skačemo od sreće uz ovu pitu - toliko je ukusna"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se mute jaja. Dodaje se kiselo mleko sa prethodno ugašenom sodom.

Nakon toga namrvimo sir i dodajemo i jaja i mleko. Stavljamo dve kašike ulja i dobro mešamo.

Smesa za pitu je gotova. Ako vam se čini mnogo gusta dolijte malo vode.

Namažite dobro posudu za pečenje u kojoj ćete peći.

Kore podelimo na komade. Ako u jednom pakovanju ima 12 kora, koristimo 6 na 6.

Uzimamo list kore i pravimo ga u harmoniku. Ređamo u posudu i tako dok ne poređamo kore. Kapnemo ulje tu i tamo. I prelivamo pitu sa sirom.

Smesu takođe delimo na pola. Nakon što smo zalili jedan red, okrećemo obrnuto. Ako je jednom poređano horizontalno, sledeći put je vertikalno.

I tako ređamo i ostale kore i ponovo prelivamo.

Pečemo vazdušastu pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kada je pita gotova, okrećemo je na drugu posudu za pečenje (veću) da uzme vazduh.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: