Moja riblja čorba

VecaVeca
Kuvar
339
9
1k
24
4
16/03/2020
"Uz sve nabrojane sastojke, za zaista veoma dobru riblju čorbu spremićete samo ako to radite sa puno ljubavi "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 2 kg (različite vrste)
  • crni luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • lovorov list - 2 komada
  • biber u zrnu - 10 zrnceta
  • ulje - po potrebi
  • skatka začinska paprika - 3 kašike
  • suvi začin - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • sveža paprika - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • celer - 1 koren
  • peršun - 1 koren
  • začin za riblju čorbu - 1 kesica
  • pasirani paradajz - 500 ml
  • majčina dušica - po ukusu
  • beli luk u prahu - po ukusu
  • bosiljak - po ukusu
  • voda - po potrebi
  • sirće - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu skuvati u vodi i ocediti, odvojiti je od kostiju, usitniti, a vodu u kojoj se kuvala odložiti sa strane (trebaće za kasnije).

U lonac usuti ulje, dodati biber u zrnu, lovorov list, seckani crni luk i rendanu šargarepu. Dolivati po malo vode dok se ne uprži i postane kašasto. Dodati slatku začinsku papriku, suvi začin, posoliti i upržiti. Sipati 1 l vode, dodati celu svežu papriku, sitno seckan beli luk, koren peršuna i celera (ceo koren, samo oljuštiti i oprati).

Kuvati 20 minuta.

Rastvoriti kesicu začina za riblju čorbu (po uputstvu sa kesice) i sipati u lonac, dobro izmešati. Dodati pasirani paradajz, pa naliti vodom u kojoj se kuvala riba (ona koja je odložena sa strane).

Začiniti po ukusu majčinom dušicom, bosiljkom i belim lukom u prahu. Dodati usitnjenu ribu, poklopiti lonac i kuvati na umerenoj vatri dok se riba ne ukuva.

Gotovu čorbu zakiseliti po ukusu i poslužiti.

Savet: Najbolje je koristiti više vrsta ribe - šarana, kečigu i oslića. Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar