Palačinke bez glutena sa borovnicama i kiselim mlekom

Palačinke bez glutena sa borovnicama i kiselim mlekom
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 2
07/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno20 min.
Porcije10
"E ovo mi zovemo ukusan i zdrav doručak - bezglutenske palačinke za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • ovseno brašno - 1 šolja
  • bezglutensko brašno - 1 šolja, univerzalno
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • cimet - ½ kašičice
  • kiselo mleko - 1 šolja, grčko sa vanilom, ili obično
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • jaja - 2 komada
  • zamrznute borovnice - 150 - 200 g
  • maslac - ili kokosovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ringlu do srednjeg stepena.

U velikoj šerpi pomešajte zajedno grčko kiselo mleko, jaja i vanilu. Mutite dok smesa ne postane glatka. Dodajte borovnice u smesu.

U malu posudu dodajte šećer, ovseno brašno, univerzalno brašno, prašak za pecivo, so i cimet. Mutite dok se u potpunosti ne sjedine.

Ukoliko je testo za palačinke previše gusto, dodajte mleko dok ne dostigne konzistenciju koju vi želite.

Namažite dno tiganja, tako što istopite maslac u njemu i mrdajte ga dok se ne rasporedi po površini.

Sipajte testo - 1 i 1/2 supene kašike za palačinke na nauljenu i zagrejanu površinu.

Pecite dok ne počnu da se formiraju balončići po američkim palačinkama (otprilike 2 minute).

Okrenite i pecite 2 minute i sa druge strane ili dok ne postane zlatkasto smeđe boje.

Ako izaberete samo ovseno brašno, palačinke sa borovnicama će postati veoma mekane i treba da pazite da se ne raspadnu prilikom okretanja.

Dobro bi bilo da kombinujete sa drugim brašnom bez glutena.

Recept za palačinke bez glutena sa borovnicama i kiselim mlekom je prost, ukusan recept za doručak, koji će se dopasti celoj vašoj porodici!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: