Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan punjen leblebijama

Patlidžan punjen leblebijama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4521501k212
Patlidžan punjen leblebijama
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
12/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Niste mogli da pretpostavite da leblebije i patlidžan tako dobro idu jedno uz drugo"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • paradajz - 1 mali
  • leblebije - 1/2 šolje, skuvane
  • heljda - 6 kašika
  • mirođija
  • bosiljak
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere i iseče na polovine po dužini.

Stavlja se u posudu za pečenje sa malo poprskane vode i pokriva se folijom. Ispeče se rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 50-60 minuta dok potpuno ne omekša.

Za to vreme se heljda opere i skuva.

Kada je patlidžan gotov izvadi se i ostavlja se da se ohladi. Nakon toga se izdubi.

Izdubljeno se pomeša sa leblebijama, heljdom, malo usitnjenog peršuna i suvog bosiljka.

Ovim nadevom se puni patlidžan.

Odozgo se stavlja po nekoliko kriški paradajza.

Vraća se u rernu na još oko 15 minuta.

Patlidžan punjen leblebijama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: