Ćufte od tikvica na grčki način

14/05/2020
"Grčki recept za ćufte od tikvica - sjajne su "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano97
  • Pregledi tokom meseca97
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite veliku posudu u koju ćete staviti tanku kuhinjsku krpu.

Izrendajte tikvice na krpu u posudi, koristeći velike oštrice rende.

Pospite bogatom količinom soli kako biste pomogli tikvicama da odvoje više vlage.

Pomešajte i iscedite smesu rukama. Uvijte u krpu i veoma dobro stisnite rukama da biste oslobodili što je moguće više tečnosti.

Što je manje vlage u smesi od tikvica, to će hrskavije biti vaše ćuftice od tikvica!

Prbacite ih iz krpe u čistu suvu krpu.

Sitno iseckajte zeleni deo mladog luka.

Sitno iseckajte listove mente, mirođiju i bosiljak i dodajte sve to u posudu.

Dodajte koru limuna, kumin, ljuskice čilija, izdrobljenu fetu i dva jajeta.

Mešajte dok se svi sastojci u potpunosti ne sjedine.

Dodajte brašno i promešajte samo koliko je potrebno da se sjedine. Ne preterujte.

Stavite tiganj sa nelepećim premazom na srednje jaku vatru.

Dodajte 2-3 supene kašike maslinovog ulja.

Uzmite kašike iz smese i pažljivo ih dodajte u vruće ulje. Nemojte prepunjavati tiganj ćufticama od povrća - neka postoji rastojanje između ćuftica.

Pažljivo ih pritisnite kako bi se blago spljeskale.

Pržite sa obe strane dok ne bude lepo i zlatkasto - isto kao palačinke!

Kada ste gotovi, prebacite u tanjir, obložen kuhinjskim ubrusom kako bi mogao da se odvoji višak masti.

Ponovite isti proces dok vam se cela smesa ne pretvori u hrskave fritate.

Za sos

Sjedinite kiselo mleko, med, kumin, čili, so i sveže mlevenu papriku u posudi i vaš sos je gotov.

Servirajte naše ćufte od tikvica na grčki način sa sosem, po želji pospite sitno iseckanim svežim korijanderom! Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar