bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ćevap»Moj uspešan turski kebap

Moj uspešan turski kebap

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Moj uspešan turski kebap
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
26/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
"Jedan dosta uspešan recept za turski kebap - probajte i vi"

Potrebni sastojci

  • za ćevapčiće
  • mleveno meso - 500 g
  • jaje - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • prezle - 50 g
  • biber - po ukusu
  • origano - 1 kašičice
  • so - po ukusu
  • ulje - za prženje
  • još
  • luk - 4 glavice
  • šargarepa - 2 komad
  • ulje - 3 kašike
  • pirinač - 1 šolja
  • lovorov list - 1 komad
  • so - po ukusu
  • svež peršun - 2 - 3 struka, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa jajetom, sitno isečenim lukom i začinima, pomešajte i oblikujte male ćevapčiće.

Zagrejte ulje i zapržite ćevapčiće sa svih strana.

Isecite luk i šargarepu na sitno, zapržite ih u malo ulja, dok ne omekšaju.

Dodajte dobro opran pirinač i zapržite na kratko sa lukom i šargarepom.

Dodajte začine, posolite i promešajte, prebacite smesu u posudu za pečenje.

Poređajte odozgo ćevapčiće i prelijte sa 3 šolje vode.

Uvijte turski kebap u aluminijumsku foliju i stavite u posudu za pečenje u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pecite dok pirinač ne upije svu vodu od kebapa.

Sklonite foliju i ostavite uspešan turski kebap da se zapeče odozgo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: