Moj klasični parfe

Moj klasični parfe
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 3
26/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
"Za poštovaoce lepih deserata - klasični parfe za divljenje i priču"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 50 g
  • maslac - 1 supena kašika, istopljeni
  • šećer - 3 supene kašike
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • prašak z apecivo - 1/2 kašičice
  • Za krem
  • kisela pavlaka - 200 g
  • slatka pavlaka - 2450 g
  • krem sir - 150 g
  • šećer - 3 supene kašike
  • želatin - 2 kesice
  • sveže mleko - 100 ml
  • Za dekoraciju
  • maline - 2 šolje
  • želatin - 1 kesica
  • voda - 100 ml, hladna
  • šećer - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu kore prvo umutimo jaja sa šećerom. Nakon toga dodajemo istopljeni maslac, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo.

Mutimo dok ne postane homogeno i smesu sipamo u okruglu tepsiju na papir za pečenje. Pečemo na 180 stepeni otprilike 10-12 minuta. Ostavljamo ispečenu koru da se ohladi.

Pripremamo krem, tako što rastvaramo želatin u hladnom svežem mleku. Ostavljamo ga da nabubri i zagrevamo na vodenoj pari 20-30 sekundi.

U posudi umutimo krem sir sa šećerom i kiselom pavlakom. Dodajemo rastvoreni želatin i ponovo mutimo.

Slatku pavlaku mutimo dok se ne obrazuju vrščići, dodajemo je u krem i lepo mešamo rukom.

Stavljamo koru u kalup za torte sa dnom koje može da se odvoji. Odozgo sipamo krem od pavlake, zagladimo i stavljamo u frižider na 30-40 minuta da se stegne.

Za to vreme uzimamo polovinu malina, zgnječimo ih i procedimo kroz sito kako bismo odvojili sok.

Sok sipamo u malu kaserolu, dodajemo šećer i zagrejemo. Kuvamo dok se ne dobije gust sirup.

Rastvorimo želatin u vodi. Ostavljamo ga da nabubri i zagrevamo ga 30 sekundi na vodenoj pari. Nakon toga ga pomešamo sa siropom.

Vadimo domaći parfe iz frižidera, odozgo poređamo maline i prelivamo želeom od malina.

Klasični parfe ponovo stavljamo u frižider i ostavljamo na 24 sata da se stegne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: