bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa maskarponeom i jagodama

Čizkejk sa maskarponeom i jagodama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Čizkejk sa maskarponeom i jagodama1 / 3
10/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno25 min.
Porcije8
"Ponekad jedno parče sočnog i aromatičnog čizkejka sa maskarponeom i jagodama je sve za čim čovek ima potrebu da bi se nasmejao"

Potrebni sastojci

  • keks sa maslacem - 400 g
  • maslac - 150 g
  • maskarpone - 500 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • slatko od jagoda - 250 g
  • šećer u prahu - 10 kašika
  • jagode - 200 g, sveže
  • želatin - 10 g
  • vanila - 1 ampula, tečna
  • sok od limuna - 4 - 5 kapi
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se namrvi na sitno.

Maslaca se istopi na pari i dodaje se u keks.

Smesa se sipa u kalup za pečenje kore, pokriven papirom za pečenje.

Dobro se promeša i pomoću kašike se pritiska da se dobije kora.

Pomoću miksera mutite maskarpone i kiselu pavlaku dok ne dobijete vazdušastu smesu. Dodajete šećer u prahu, vanilu i sok od limuna i mutite još malo.

Sipate preko kore od keksa i dobro zaravnite. Skroz odozgo sipate slatko od jagoda.

Možete da stavite u frižider.

Za to vreme spremate želatin, kako je naznačeno na pakovanju, i sečete jagode na tanko. Poređate ih preko čizkejka, kako želite, i prelivate smesom od želatina.

Ostavite da odstoji jednu noć u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: