Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Jednostavne milibrot kiflice za početnike

Jednostavne milibrot kiflice za početnike

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k441
Jednostavne milibrot kiflice za početnike
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
10/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
50
"Da znate samo kakve kiflice možete da napravite, pa čak i da ste početnik u kuhinji - oduševićete sve"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 150 ml
  • voda - 50 ml
  • jaja - 2 komada
  • biljno ulje - 70 ml
  • maslac - 50 ml
  • šećer - 4 supene kašike
  • suvi kvasac - 1 kašičica
  • brašno - oko 500 g
  • so - 1 prstohvat
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • esencija vanile - 1 kašičica
  • šećer - za posipanje, za glazuru
  • žumanca - 1 komad
  • slatko od pomorandže
  • orasi - 2 supene kašile, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Kombinujte mleko sa vodom, maslacem i biljnim uljem. Umutite jaja sa šećerom, dodajte so, vanilin šećer, esenciju i kvasac.

Promešajte i ostavite smesu da odstoji 10 minuta, dok se kvasac ne aktivira. Dodajte brašno i umesite meko testo.

Prekrijte testo krpom i ostavite ga na toplom da naraste.

Ovo testo može da se umesi i u mini pekari.

Rasporedite gotovo testo na 4 lopte i razvijte tanku koru /krug/. Isecite svaki krug u 12 trouglova.

Pomešajte slatko sa orasima. Stavite od smese po 1 kašičicu u široki deo svakog trouglića i uvijte kiflice.

Pripremljene milibrot kiflice premažite umućenim žumancem i pospite šećerom.

Poređajte kiflice u tepsiju, obloženu papirom za pečenje.

Ispecite u rerni, zagrejanoj do 200 stepeni dok ne dobiju rumenu boju.

Veoma jednostavne milibrot kiflice - aromatične i mekane, pogodne za kafu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: