bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Domaći jagnjeći kurban

Domaći jagnjeći kurban

Domaći jagnjeći kurban
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 2
15/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Bar jednom u životu čovek treba da pripremi jagnjeći kurban, a mi znamo jedan recept sa kojim ćemo vas naterati prste da poližete"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 600 g
  • jagnjeće iznutrice - 200 g
  • krompir - 2 komada
  • pirinač - 1 šoljica
  • šargarepa - 1 komad
  • mladi luk - 1 veza
  • peršun - ½ veze
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • selen - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica
  • crvene paprike - 1 komad, suva
  • jaja - 1 komad
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • sok od limuna - od ½ limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite meso i iznutrice, isecite na komade.

Očistite i isecite povrće sitno, pirinač operite tekućom vodom.

Stavite tiganj na vatru i ugrejte maslinovo ulje, stavite luk i pržite minut, dodajte meso sa iznutricama i promešajte.

Sipajte u šerpu 4 l hladne vode i stavite na vatru, čim provri sipajte proprženo meso sa lukom. Kuvjate dok jagnjetina ne omekša, povremeno skidajte penu koja se stvorila.

Dodajte isečeni krompir, šargarepu, suvu papriku, pirinač i paradajz pire, promešajte, začinite po ukusu solju i biberom.

Ostavite da vri 20 minuta, na kraju stavite selen i nanu.

U posudi umutite jaje sa sokom od limuna.

Isključite ringlu, zapržite čorbu sa jajetom, sipajte direktno u vrelu jagnjeću čorbu, jaje treba da se preseče.

Pospire jagnjeću čorbu svežim peršunom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: