bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Domaći jagnjeći kurban

Domaći jagnjeći kurban

Domaći jagnjeći kurban
Fotografije: Mariana
2 / 2
15/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
"Bar jednom u životu čovek treba da pripremi jagnjeći kurban, a mi znamo jedan recept sa kojim ćemo vas naterati prste da poližete"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite meso i iznutrice, isecite na komade.

Očistite i isecite povrće sitno, pirinač operite tekućom vodom.

Stavite tiganj na vatru i ugrejte maslinovo ulje, stavite luk i pržite minut, dodajte meso sa iznutricama i promešajte.

Sipajte u šerpu 4 l hladne vode i stavite na vatru, čim provri sipajte proprženo meso sa lukom. Kuvjate dok jagnjetina ne omekša, povremeno skidajte penu koja se stvorila.

Dodajte isečeni krompir, šargarepu, suvu papriku, pirinač i paradajz pire, promešajte, začinite po ukusu solju i biberom.

Ostavite da vri 20 minuta, na kraju stavite selen i nanu.

U posudi umutite jaje sa sokom od limuna.

Isključite ringlu, zapržite čorbu sa jajetom, sipajte direktno u vrelu jagnjeću čorbu, jaje treba da se preseče.

Pospire jagnjeću čorbu svežim peršunom i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: