Čips od tikvica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Čips od tikvica
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 2
15/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Skuvaj600 min.
Ukupno605 min.
Porcije1
"Slično svakom čipsu koji ima samopoštovanja i ovaj čips od povrća pije mnogo piva, da ne kažete da vas nismo upozorili"

Potrebni sastojci

  • tikvice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili ovaj čips potreban vam je uređaj za sušenje/dehidrator za voće i povrće. Količinu tikvica ćete odredite i prema tome koliko je veliki uređaj za sušenje koji imate.

Isecite tikvice na kolutove debljine 2-3 milimetra. Ako ispadnu neki deblji, neki mnogo tanki, nema veze, ne brinite.

Poređajte u korpice dehidratora maksimalno blizu jedno do drugog i blago posolite.

Sušite 10 sati na 70 stepeni, premeštajući korpice dva tri pita da se isuše ravnomerno sve tikvice. Dobije se veoma ukusan čips od povrća!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: