bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od peršuna sa kačkavaljem

Ćuftice od peršuna sa kačkavaljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Ćuftice od peršuna sa kačkavaljem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
19/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje18 min.
Ukupno33 min.
Porcije6
"Ćuftice od povrća sa peršunom serviramo obavezno sa mlečnim kremom ili sosom od belog luka"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite peršun obilno pod tekućom vodom i dobro ocedite. Odsecite 3-4 prsta drški, dok preostala količina treba da teži 180 g.

2. Očistite mladi luk i beli luk i stavite u blender zajedno sa peršunom. Ubacite da se samelju na srednjoj brzini nekoliko sekundi, tako da budu u sitnim parčićima, a ne kaša. To možete i rukom da napravite.

3. Razbijte jaje u zelenu smesu i narendajte kačkavalj. Dobor je da koristite malo tvrđi, da se ne bi razlio pri prženju. Ja stavljam grijer, koji daje i neverovatan ukus.

4. Stavite maslac, krem sir, začine i so. Namrvite na sitno i kvasac.

Dobro promešajte i počnite da dodajete brašno, dok ne dobijete meko testo, koje može da se oform i u ćuftice od peršuna. Lepiće se svakako, ali vaše ruke treba da su namazane i sve će biti u redu.

5. Zagrejteulje na umerenoj vatri, oblikujte i spuštajte u njega ćuftice od peršuna.

Pržite dok ne dobije tamno zlatastu boju i vadite na kuhinjski ubrus, da apsorbuje masnoću.

Razlomite neku od gotovih ćuftica od peršuna, da vidite da li ostaje sirovo iznutra i tako regulišite jačinu vatre, jer je svaka ringla drugačija.

6. Servirajte tople sa mlečnim sosom od belog luka.

Raskošne i mnogo ukusne ćufitce od peršuna sa kačkavaljem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: