bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Domaće kokosovo brašno

Domaće kokosovo brašno

Lilia Tsacheva/LipodveLilia Tsacheva/Lipodve
Kuvar
1731751454
Domaće kokosovo brašno
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 5
27/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
"Super ideja za ljubitelje kokosa - pogledajte kako da sami pripremite kokosovo brašno"

Potrebni sastojci

  • kokosov orah - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu na 160 stepeni. Pripremite pleh sa hartijom za pečenje.

Neophodni su vam čekić, rende i nož sa maslac.

Prvo otvorite kokos i izvadite beli deo. To ćete uraditi uz pomoć čekića i noža za maslac. Uhvatite kokos rukom i udarajte ga po sredini čekićem, a nakon svakog udarca ga malo okrenite u šaci.

Nakon nekoliko udaraca orah će pući, a ceo posao je najbolje da radite iznad neke posude, kao ne bi izgubili kokosovu vodu, jer je veoma ukusna za piće, a možete je dodati i kolačima ili nekim slanim jelima.

Krenite da ubacujete nož između kore i jezgra (belog dela) dok ih ne odvojite. Kada ih odvojite, videćete da je beli deo pokriven braon koricom ili ljuskom, pa možete i nju da odstranite ako želite.

Sledeći korak je da kokos narendate - možete koristiti krupno ili sitno rende. Strugotine rasporedite ravnomerno u pleh, isključite rernu, stavite pleh u nju i ostavite ga stoji dok se rerna ne ohladi ili oko 45 minuta.

To vreme je dovoljno da se strugotine kokosa isuše i da postanu bele, a ako želite da imaju braonkasto-zlatnu boju izvadite pleh iz rerne i ponovo je ugrejte na 160 stepeni. Čim se zagreje, ponovo je isključite i ubacite kokosovo brašno na još 10-15 minuta ili dok ne dobijete željeni rezultat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: