bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Bezglutenski kolač s malinama

Bezglutenski kolač s malinama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Bezglutenski kolač s malinama
Fotografije: Kristian Aleksandrov
4 / 4
13/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
"Zatvorite oči jer planiramo da vas iznenadimo ovim kolačem sa malinama"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno zamrznemo maline u zamrzivaču.

Pomešamo prosejano brašno, so, prašak za pecivo i limunski šećer u posudi.

Sipamo šećer i meki maslac u drugu posudu i mutimo 1-2 minuta.

Dodajemo jaja, mleko i koru limuna i ponovo mutimo.

Na kraju sipamo smesu sa brašnom u porcijama, dok za to vreme mešamo.

Sipamo smesu u namazan teflonski kalup za kolač.

Sipamo malo brašna u posudicu i u njega dodajemo belu čokoladu, prethodno isečenu na sitne parčiće. Uvaljamo, sipamo u cediljku ili sito i prosejemo, da se odvoji brašno koje se nije zalepilo po čokoladnim parčićima.

U isto brašno sipamo zamrznute maline i ponavljamo istu proceduru kao sa čokoladom.

Radimo to da ne potonu previše čokolada i malina u smesu.

Poređamo maline skroz odozgo preko smese za kolač i rasporedimo parčiće čokolada.

Zagrevamo rernu na 180 stepeni i pečemo kolač 30-35 minuta. Ostavljamo ga da se ohladi i okrećemo pažljivo na tanjir ili podlogu.

Istopimo belu čokoladu za ukras sa maslacem i dekorišemo ohlađeni kolač. Ukrašavamo svežim malinama i posipamo sa malo šećera u prahu.

Sjajan bezglutenski kolač sa malinama i belom čokoladom.

Probajte!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: