Način pripreme
Ovaj recept za školjke sa pavlakom može da se pripremi i bez alkohola - prosto zamenite vino sa bujonom od povrća.
Recept je lak, za one koji prate moje recepte znaju da volim školjke (i morske plodove) i ljubitelji morskih plodova mogu naći recepte.
Školjke su bogate proteinima i hrana je koja je bogata kalcijumom, gvožđem i magnezijumom i lake su za pripremu, prosto dodajte malo začina, kokosovo mleko (kada želite da zamenite pavlaku) ili beli luk, da biste napravili dobro praznično jelo.
Sos je aromatizovan sa majčinom dušicom, pešrunom, belim lukom i malo luka, ali možete dodati struk celera, da biste učinili da bude još bolji.
Kako da očistite školjke: Važno je da dobro očistite školjke pre konzumiranja, prosto ih potopite u posudu sa hladnom posoljenom vodom. Izvadite školjke sa otvorenim ljušturama.
Sastružite školjke da biste očistili od raznih primesa i ponovo operite.
Ako imate zamrznute, kuvajte direktno sa vinom i pavlakom, nemojte prethodno da odmrzavate!
U šerpi ili dubokom tiganju rastopite maslac.
Dodajte beli luk i luk ili šalot. Sotirajte dok luk ne postane polu-providan, ne treba da porumeni.
Dodajte majčinu dušicu. Začinite solju i sa još bibera.
Dodajte školjke, povećajte toplotu i pokrijte. Ostavite na vatri 5 minuta, mešajte nerpestano.
Izvadite neotvorene školjke i izbacite.
Filtrirajte sok po želji.
Dodajte sok od limuna, žumanca, isečeni peršun i pavlaku. Jedan paradajz srednje veličine takođe možete dodati kako bi ukus bio svežiji.
Stavite ponovo tihu vatru da se krem frikase zgusne.
Vratite školjke, pospite isečenim peršunom.
Neverovatno ukusan je ovaj krem, promenjena klasika, neverovatan je. Komentari su bili odlični! Uživajte uz školjke sa frikase kremom, možete zameniti pavlaku sa kokosovim mlekom, dodajte po želji šaku škampa.
Neka vam je slatko!