bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Punjeni patlidžani iz rerne Raskoš

Punjeni patlidžani iz rerne Raskoš

Punjeni patlidžani iz rerne Raskoš
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 2
18/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
"O metnosti pripreme sočnog pečenog patlidžana iz rerne - e takvu čemo knjigu uskoro da napišemo"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo patlidžan isečemo na dva dela /dobijamo četiri polovine/ izvadimo unutrašnjost/ sve je pokazano na slikama/, potopimo u slanu vodu na 30 minuta.

Nakon toga osušimo. Propržimo sa obe strane u masnoći da omekšaju malo / u rerni će se skuvati/ ostavljamo u plehu i prirpemamo nadev/.

U tiganju propržimo luk sa biberom, dodajemo šargarepu, isečenu na kockice, izvađenu unutrašnjost patlidžana, sitno iseckanu, i tikvcu, isečenu na kockice.

Dinstamo dok ne omekša, dodajemo mleveno meso sa se izdinsta, promešamo, dodajemo paradajz, isečen na kockice i dinstamo.

Masnoća je po želji /moj isbor, kada propržimo kravlji maslac, mast, kokosov maslac, avokado/.

Punimo patlidžan i preko poređamo drugi paradajz, isečen na kruglove. Kad bude gotovo jelo, poređamo krugove mocarele, ostavljamo na pet minuta u rerni da se rastopi, ne da se zapeče.

Možemo pripremiti punjene patlidžane i bez mocarele - na slici su obe varijante.

Veoma ukusan recept za punjeni patlidžan iz rerne, nadahnuće iz grčke kuhinje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: